Tuesday, August 06, 2013

Νέφτι σε κώλους

Η προτελευταία σκέψη πριν πάω διακοπές:

Ξαφνικά διάφοροι (κόμματα, individual πολιτικοί, οι δικηγόροι τους και σία) θυμήθηκαν την ΕΠΑ και ας τραβήξουμε όλοι ομαδικά τα βυζιά μας ότι δεν τηρήθηκαν οι κανόνες του ανταγωνισμού και της νομιμότητας (όπως γίνεται πάντα ας πούμε) και αχ βαχ ας βγούμε στα ράδια και τις τηλεοράσεις να απαγγέλλουμε άρθρα από νόμους και άλλα ακαταλαβίστικα για τον κανονικό κόσμο διότι έτσι μάθαμε να κάνουμε εντύπωση, when the real issue here, είναι ότι είναι απαράδεκτο και unheard of, να υπάρχει ένα 18% share στο μεγαλύτερο οργανισμό της Κύπρου και να μην ελέγχεται από…. αυτούς.
 
Χάλασε η πιάτσα! Χάλασε το κοντραμπάντο! Βουράτε να μεν χάσουμε το 18%!!!

Η τελευταία σκέψη πριν πάω διακοπές:  

Φαντάσου την αγωνία του developer που χρωστά 200 εκατομμύρια στην τράπεζα και ξέρει ότι με το νέο καθεστώς (και ιδιοκτήτες) δεν θα του χαριστούν τόκοι, δεν θα του χαριστούν δόσεις, δεν θα έχει τις ευκολίες πληρωμής που εξασφάλιζε παλιά με ένα τηλεφώνημα από το κόμμα ή μια εισφορά ή ξέρω γω τι. Φαντάσου την αγωνία του να ξέρει ότι η τράπεζα, για να μειώσει τις ζημιές της και να αποπληρώσει τον ELA που φορτώθηκε, most likely θα πουλήσει το bad debt του developer σε κάποιο ξένο οίκο (ήδη ενδιαφέρονται διάφοροι) που αυτός με τη σειρά του θα κάνει τον developer να μην ξέρει που να πάει να κρυφτεί.  Άγχος στρες και αγωνία για τον developer που τρέχει και δεν φτάνει από κόμμα σε κόμμα για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Δώστου οι δικηγόροι του (ή οι δικηγόροι των φιλικών κομμάτων του) να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ότι περίπου στις 90 μέρες θα έρχεται ο δικαστικός επιδότης και το συνεργείο μετακόμισης στα σπίτια του κόσμου. Προσπαθούν desperately να πείσουν ότι, ας πούμε, η τράπεζα θα προτιμήσει να πουλήσει το bad debt της Δρακούνας (που είναι peanuts σε σύγκριση με τον developer) αντί να ξεφορτωθεί τα εκατομμύρια bad debts των developers που την βαρύνουν.

Τρέχα developer, τρέχα! Νέφτι στον κώλο σου!

 

5 Comments:

At 06 August, 2013 15:01, Anonymous Anonymous said...

Νέφτι στον κώλο και μετά η δόση στον κώλο! Καλά να περάσεις Δρακούνα :)

 
At 06 August, 2013 21:42, Anonymous Anonymous said...

Exei ena developer pou htan sto Captice sthn Mykono ..se mia fash ton eida na xynei ton kwlo tou !! En to nefti laleis atzapes sou ? ;)

 
At 08 August, 2013 13:52, Blogger CRITIC said...

Τα μακρινά κοντά ήρταν. Άτε γιέ μου τζαι ζώ για να δω ντιβέλοπερς στα τέσσερα.

Καλές διακοπές

 
At 09 August, 2013 09:48, Anonymous Ακκανούρης said...

Κρίτικ,

Σε παραπέμπω στην τελευταία σκηνή του pick of destiny όπου ο διάβολος εξηγεί στον JB και στον KG τι τους περιμένει στην κόλαση.

Εγώ θέλω να δω τι θα γίνουν τα τέσσερα επί τέσσερα των developers...? What range will they be roving...?

 
At 12 August, 2013 11:08, Blogger Unknown said...

"...δεν θα του χαριστούν τόκοι, δεν θα του χαριστούν δόσεις, δεν θα έχει τις ευκολίες πληρωμής που εξασφάλιζε παλιά με ένα τηλεφώνημα από το κόμμα ή μια εισφορά ή ξέρω γω τι. "

Ποττέ δεν εκατάλαβα πως γίνεται να πιάννεις δάνειο στο έτσι, να το παίζεις εχούμενος με τα δανεικά, να κάμνεις τζιε εισφορές,να διάς τζιε στα κόμματα, να διας τζιε στες μάππες, να κάμνεις τζιε εκπτώσεις, να φκαίννεις τζιε κερτισιμιός, τζιε να φκαίννεις τζιε πουπάνω άμα εννά σου ζητήσουν ριάλλια πίσω.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.