Thursday, November 28, 2013

Γυμναστική

Νομίζω κάπου ανέφερα ότι ξεκίνησα να γυμνάζομαι σε γυμναστήριο. Ο λόγος που αποφάσισα να ξεκινήσω  αυτή τη δραστηριότητα (αντί να περιμένω με αγωνία το κοινό ανακοινωθέν – ας γελάσω) ήταν ότι σε κάποια φάση το καλοκαίρι, αραχτή στην παραλία, αντιλήφθηκα έντρομη ότι είχα κάτι χρόνια να δω κοιλιακούς πάνω μου (που χάθηκαν οι κορούδες οεο?) Πεθύμησα τους κοιλιακούς μου. Βασικά πεθύμησα το σώμα που είχα κάποτε.

Συζητώντας το θέμα με τον Έτερο αποκαλύφθηκαν τα ακόλουθα:

1.      Ναι όντως, πάχυνες λίγο. Αλόπως εν της ηλικίας (Η ΦΡΙΚΗ! Σε χωρίζω, σε χωρίζω, σε χωρίζω. Κρίμα που δεν είμαστε Μουσουλμάνοι)

2.      Ποτέ δεν είχα γραφτεί ξανά σε γυμναστήριο. Ούτε ο Έτερος.

3.      Τελούσαμε και οι δύο κάτω από την εσφαλμένη αντίληψη ότι το sex είναι η μόνη γυμναστική που χρειάζεται το σώμα. Ever.

4.      Τα σπορ που βλέπουμε στην τηλεόραση κατά καιρούς αφορούν άλλα μακρινά και εξωτικά άτομα με τα οποία δεν έχουμε καμία σχέση.

5.      Να φανταστείς, δεν έχουμε ούτε proper αθλητικά ρούχα ή παπούτσια. Δεν μας χρειάζονταν.

6.      Κυρίως για το λόγο νούμερο 3 πιο πάνω.

7.      Μέχρι σήμερα.

Αποφάσισα ότι το οικογενειακό theme της χρονιάς θα ήταν αθλητισμός. Εγώ γράφτηκα σε γυμναστήριο, ο Έτερος ανακοίνωσε ότι θα κάνει κολύμπι και η κουκλάρα αποφάσισε να κάνει ποδηλασία. H Mini Me κρατάει τα στοιχήματα αναφορικά με το ποιος θα λυγίσει πρώτος.

Γράφτηκα στο γυμναστήριο δίπλα από το σπίτι μας, με το σκεπτικό ότι θα πηγαίνω με τα πόδια. Επιπλέον με βολεύουν οι ώρες λειτουργίες του (είναι ανοικτό συνέχεια, μα συνέχεια και έχει τάξεις για όλων των ειδών τα exercises). Αργότερα ανακάλυψα ότι όλα τα γυμναστήρια είναι ανοικτά συνέχεια και κάνουν τα πάντα αλλά anyway.

Πήγα στο πρώτο meeting με το γυμναστήριο με τα μόνα αθλητικά ρούχα που διέθετα (μια παμπάλαια σχισμένη φόρμα, ένα διαφημιστικό t-shirt του Ραδιομαραθώνιος 2009 –Μόνο η αγάπη μπορεί- και πάνινα αθλητικά All Star). Οι γυμνάστριες βρήκαν hilarious το γεγονός ότι δεν είχα ξαναπατήσει σε γυμναστήριο (μα που ζω?) και μου συνέστησαν τις πρώτες 2 εβδομάδες να κάνω ελαφρό πρόγραμμα μήπως και πάθω κάτι εγώ η αγύμναστη. Επίσης πάθαιναν υστερικά γέλια κάθε φορά που μου έλεγαν να κάνω π.χ. 10 λεπτά πάνω σε ένα όργανο και δεν είχα ιδέα πώς να το χρησιμοποιήσω (το μηχάνημα δρόμου κάτω από την τηλεόραση με συγχύζει αφάνταστα διότι συγκεντρώνομαι στην τηλεόραση και

(α) φεύγω πίσω σαν σφαίρα

(β) σταματώ να τρέχω/περπατώ και προσπαθώ να δυναμώσω την ένταση για να ακούσω ειδήσεις.

Προφανώς δεν μπορώ να περπατώ και να παρακολουθώ ταυτόχρονα τηλεόραση. Προφανώς είμαι μοντέλο.

Τέλος πάντων. Περίμενα ότι θα περνούσα μια λογική περίοδο προσαρμογής.

Μετά ξεκίνησα τις τάξεις. Και άρχισα να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου.

Οι μισοί γυμναζόμενοι είναι δασκάλες/νηπιαγωγοί και οι άλλοι μισοί αισθητικοί. Οκ, βρίσκεις και την odd υπάλληλο της CYTA που και που αλλά μιλούμε η συντριπτική πλειοψηφία είναι ή στην εκπαίδευση ή στο νύχι (ο άπλετος ελεύθερος χρόνος ίσως?).

Οι αισθητικοί είναι όλες απίστευτα γυμνασμένες τύπισσες με κοιλιακούς, πόδια καλλίγραμμα, ασορτί ρούχα γυμναστικής (κολλητά lycra μπουστάκια σε έντονα χρώματα, Nike Air MAX ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ, warm legs και τελαντωτές μπλουζίτσες να φαίνονται οι μυς και να τονίζεται ο κώλος). Πέθανα και μεταφέρθηκα στα 80s και έχω την Jane Fonda ως aerobics instructor. Τις αναγνωρίζεις διότι έχουν όλες τέλειο βαμμένο νύχι, μικρά τατουάζ  σε σημεία κλειδιά (λαιμός, αστράγαλος, λίγο πιο πάνω από τον κώλο) και έξαλλους χρωματισμούς μαλλιών (είναι ahead of their time). Θέλω τους κοιλιακούς τους. Θέλω το συνδυασμό κώλος πέτρα-μπουστάκι-κοιλιακός με γραμμές. Αληθινές γραμμές, όχι ρούφηγμα της κοιλιάς.

Βασικά είναι τα νέα μου πρότυπα.


Οι δασκάλες/νηπιαγωγοί είναι εξίσου γυμνασμένες, αν και με λιγότερο flashy outfits. Είναι συνήθως μικροκαμωμένες και απίστευτα μουρμούρες για τα πάντα. Πόσο κουρασμένες είναι, πόσο χάλια ήταν η μέρα τους, πόσο χάλια είναι τα παιδάκια στο σχολείο, αχ και βαχ, με πόσους μάλωσαν, πόσο μετάνιωσαν που έγιναν δασκάλες, τι ήθελαν πραγματικά να γίνουν (μπαλαρίνες), μιλάμε απίστευτη μουρμούρα. Τα πιο μετανιωμένα πλάσματα ever. Άρχισα να ανησυχώ τι ακριβώς κάνει στο σχολείο η κουκλάρα. Η δασκάλα της είναι νεαρή, μικροκαμωμένη και (φαίνεται) γυμνασμένη. Κάπου, σε κάποιο γυμναστήριο θα μουρμουρά και αυτή…

Όσο για μένα, έχω αναβαθμίσει ελαφρώς το outfit μου. Πέταξα το t-shirt του Ραδιομαραθώνιου και έβαλα κάτι πιο στενό (αλλά όχι κολλητό, ακόμα δεν έχω φτάσει σε αυτά τα επίπεδα), αγόρασα κανονικά αθλητικά παπούτσια και προβληματίζομαι κατά πόσο να ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη κάτι σε lycra.

Οι κοιλιακοί μου δεν έχουν ακόμα φανεί (μα που είναι οι κορούδες?) αν και πάω γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα για τρίτο μήνα τώρα, χωρίς να έχω βαρεθεί. Ενδεχομένως να έχει σφίξει κάτι πάνω μου αλλά να μην το έχω αντιληφθεί ακόμη. Α, και μπορώ να σηκώνω τη Mini Μe με το ένα χέρι.

11 Comments:

At 28 November, 2013 15:21, Blogger Disciple said...

θέλει τουλάχιστον 3 μήνες γυμναστικής για να δεις εσύ διαφορά στο σώμα σου. κράτα γερά Δρακούνα:)

 
At 28 November, 2013 16:58, Blogger Kolona said...

Προκαλεις με απίστευτα να πω μεγάλες κατζιες για τους δασκάλους/ες, αλλα θα περιοριστω στο μικρο ελαφρυντικό που τους δίνω ότι δεν ξέρουν πως λειτουργεί πραγματικά ο κόσμος γύρω τους, μιας που απο τα σχολεία που βρισκονταν σαν μαθητές, βρέθηκαν ξανα στα σχολεία σαν εκπαιδευτικοί. Επειδή όμως γνωρίζω και αξιόλογους εκπαιδευτικούς, θα το κλείσω το στόμα μου.

Καλούς κοιλιακους να έχεις!

 
At 28 November, 2013 17:35, Blogger Woofis said...

Εισήγηση, που fit and fat person (better than thin and lazy πάντως):
Κόψε το γυμναστήριον τζιαι κάμε μιαν αντίστοιχην ρουτίνα (με αερόβιες τζιαι αναερόβιες ασκήσεις) στο σπίτι την οποίαν όμως να δεσμευτείς (οϊ όπως το Νίκαρον) ότι θα τηρείς. Εν πολλά πιο εύκολον που το γυμναστήριον, το οποίον εγγυημένα θα σε κουράσει αργά ή γλήορα.
Επίσης, ακολούθα τον άντρα σου στο κολύμπι (κορυφαίον είδος γυμναστικής) τζιαι φυσικά συνεχίστε το σεξ, όσον συχνά τραβάτε...

 
At 29 November, 2013 02:03, Blogger Dreamer said...

καλη συνεχεια! ωσπου να ανοιξει ο τζιαρος εχεις ακομα. υπομονη και επιμονη!
τι εννοεις ο καιρος δεν "εκλεισε" ποτε στην κυπρο φετος;

 
At 29 November, 2013 11:41, Blogger άσπρο και παχύ said...

Δηλαδή περιπαίζει με τόσα χρόνια ο λατρεμμένος μου, ότι το σεξ εκτός που η τέλεια γυμναστική είναι και η λύση για όλα τα προβλήματα;

Καλές γραμμώσεις.

 
At 30 November, 2013 22:53, Anonymous Anonymous said...

To gymnastirio einai mono gia na xaseis kila? Kai xaneis kila mono gia na niwtheis omorfos me kiliakous?
To oti miloun sinexeia iksera to, dioti estamatisa na pigainw kathws o logos pou pigaina ( na laxaniazw gia na koimamai efkolotera to vradi, me iremia kai eksantlisi) den mou to epetrepe ( etarassan ta nevra mou).
Kakws vevea...Telospantwn, idiotropies kai dikaiologies ola...Eto emathame sto kathisi...

 
At 02 December, 2013 22:01, Blogger Tsekouladoura said...

κορουδες....?

ΚΟΡΟΥΔΕΕΣΣ

ΓΙΟΟΥΥΥΥΧΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!!!

 
At 03 December, 2013 10:06, Anonymous Ακκανούρης said...

Οι κοιλιακοί είναι θέμα διατροφής και ύπνου.

Το πρώτο είναι αυτονόητο. Το δεύτερο αφορά έκκριση των αναγκαίων ορμονών που εξυπηρετούν την αποκατάσταση των μυών.

Η Γυμναστική για τους nine to fivers είναι θέμα ευκολίας. Δηλαδή, εφόσον ο διαθέσιμος χρόνος είναι λίγος, η πρόσβαση στη γυμναστική πρέπει να είναι εύκολη.

Στο σπίτι είναι δύσκολο να γυμναστεί κάποιος εκτός εάν διαθέτει τη δέουσα πειθαρχία. Παιδάκια, έτεροι κτλ, τείνουν να είναι ιδανικά distractions.

Η γυμναστική στα πάρκα (βλ. τρέξιμο, ποδηλασία, simple calisthenics) προσθέτει χρώμα στη γυμναστική και μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια οικογενειακής εξόδου.

Θα πρέπει να αυξήσεις την κατανάλωση πρωτεϊνης καθώς θα έχεις κόπωση κτλ κτλ.

Υγιής φιλοδοξία οι κοιλιακοι.

 
At 07 December, 2013 12:00, Anonymous Τσιριπιλούα said...

Άμαν ανοίξεις κουβέντα για γυμναστήρια, ούλλοι εν πτυχιούχοι. Α; Ρε εβαώσαν μας μες τα κουθκιά τζαι εβάλαν μας τζαι μιαν πιππίλλα που τη λαλούν γυμναστήριο τζαι κάτι χάχες που τους λαλούν "κορμιά" να μας ορίζουν την εμφάνιση. Πόσο διαφέρει τούτο που τα ναρκωτικά; Κάποιοι μεινίσκουν ως το χασισούδι, κάποιοι τραβούν ηρωίνη. Δε περφεκτ γουέι οφ λάιφ, που λαλείς τζαι συ.

 
At 11 December, 2013 18:32, Anonymous Anonymous said...

Εύχομαι να συνεχίζεις απτόητη να κυνηγάς τον ευσεβή πόθο απόκτησης του πρωτύτερου κορμιού!

Επέτρεψέ μου να έχω τις αμφιβολίες μου όμως αν το δείγμα εκπαιδευτικών που γνώρισες είναι αξιόπιστα το πιο αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού. Γνωρίζω αξιολογότατους εκπαιδευτικούς με τρομερή όρεξη για δουλειά, δημιουργία, ζωή και πολύ αισιόδοξους! Οπότε μην τους ισοπεδώνεις όλους!

 
At 25 August, 2023 10:13, Anonymous Amirah said...

Thanks great posst

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.