Monday, October 06, 2014

the battle of the babysitters

Ο Έτερος λείπει στο εξωτερικό για λίγες μέρες και παίζω τη single mother. Εν τη απουσία γιαγιάδων και λοιπών συγγενών (είμαι literally ΜΟΝΗ ΜΟΥ) προσέλαβα part time μια φοιτήτρια να με βοηθήσει λίγο με το babysitting διότι δεν ανακαλύφθηκε ακόμα το application που σου επιτρέπει να είσαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.

Η φοιτήτρια έχει παραπάνω πτυχία από μένα και είναι γενικά overqualified για αυτή τη δουλειά αλλά τη βολεύει το babysitting διότι έχει χρόνο να γράψει τη διπλωματική της. Plus ξέρει πιάνο και μαθαίνει την κουκλάρα (value for money babysitter). Το μόνο κακό είναι ότι κοστίζει πολύ αυτή η πτυχιούχα και πολυτάλαντη babysitter. Από την άλλη, είμαι τώρα στην 6η μέρα χωρίς τον Έτερο χωρίς major προβλήματα.

Σκέφτομαι ότι τα λεφτά μπορούν να σου αγοράσουν πολλές ανέσεις στη ζωή. Μπορούν να σε οργανώσουν, να αναλάβουν διάφορα άγχη σου και το κυριότερο, δεν χρειάζεται να δώσεις λογαριασμό σε κανένα. Όταν βασίζεσαι στο ευρύτερο network γιαγιάδων και συγγενών για τα διάφορα babysitting σου, inevitably πρέπει να ανεχτείς τις ιδιοτροπίες και την άποψη τους για διάφορα θέματα. Πρέπει να ανεχτείς ότι δεν λένε ποτέ όχι, ότι κακομαθαίνουν τα παιδιά σου που με τόσο κόπο προσπαθείς να εκπαιδεύσεις. Πρέπει να ανεχτείς τον έλεγχο και την καθημερινή μουρμούρα (δεν έκαστες αρκετά, δεν έφαγες αρκετά, εγώ θυσία για σένα και τα παιδιά σου αλλά εσύ τι κάνεις κτλ κτλ).

Η babysitter δεν ρωτά και δεν θέλει να ξέρει. Η ώρα τάδε θα τα πιάσεις από το σχολείο, η ώρα τάδε θα φάνε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και όχι ότι θέλουν, η ώρα τάδε να φάνε φρούτο αν θέλουν και παίξε και κάνα επιτραπέζιο αν σου κάνει κέφι. Πως? Σου αρέσει? Μπράβο κοπέλα μου.

Η ρήση «ότι πληρώνεις παίρνεις» ισχύει.

Ξαφνικά μου φαίνεται πολύ λογικό ότι στο εξωτερικό υπάρχει service που σου επιτρέπει να φέρεις au pair μόλις γεννήσεις και που αναλαμβάνει να αλλάζει και ταΐζει το  μωρό και γενικά να αγχώνεται αυτή για όλα τα πράγματα που αγχώνουν μια νέα μητέρα. Που υπάρχει το concept του night nurse που ξενυχτά (αντί για σένα) και εκπαιδεύει το  μωρό σου να μην ξυπνά τη νύχτα για άσχετο λόγο. Ήξερα ότι υπάρχουν οι au pairs που ζουν με οικογένειες και δουλειά τους είναι να μεγαλώνουν τα παιδιά (αναλαμβάνουν να τα πάνε/φέρουν από σχολείο, ιδιαίτερα, φτιάχνουν τις βαλίτσες τους, μαγειρεύουν, ενίοτε κάνουν και σίδερο). Δεν είχα πραγματικά σκεφτεί μέχρι τώρα τη χρησιμότητα τους. Τώρα καταλαβαίνω. Απόλυτα.

(και όχι. Δεν αναφέρομαι στα φτηνά εργατικά χέρια που φέραμε στην Κύπρο και τα ανακηρύξαμε καθαρίστρια/babysitter/ξεσκατήστρια γέρων/ότι να’ ναι δεν μας ενδιαφέρει καν αν μιλάς κάποια γλώσσα που γνωρίζουμε. Μιλώ για άτομα who really know their shit and the babysitter business).

Θα μου πεις, «οκ, τι τα έκανες τότε τα παιδιά? Για να τα πασάρεις στην babysitter?» Όχι βέβαια (the precious ones are mine, ALL MINE –είπε ο Gollum-) αλλά ρε παιδί μου, δεν βλάφτει να έχεις και εσύ λίγο το space σου, να μπορείς να κάνεις τις 2-3 δουλειές σου ανεμπόδιστα, ενώ τα παιδιά σου διασκεδάζουν με κάποιον άλλον (που by the way συμπαθούν). ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ ΣΧΕΔΙΑ.

Η μαμά Δρακούνα ήδη αντιπαθεί την babysitter και σχεδιάζει να έρθει να την εκτοπίσει. Ευτυχώς επιστρέφει σύντομα ο Έτερος που έχει εξελιχθεί στην ultimate babysitter. Και είναι  δωρεάν.

13 Comments:

At 06 October, 2014 20:01, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Εμείς δακάτω έχουμεν το concept της maman du jour, που στηρίζεται τζιαι που τον δήμο. Δεν έχεις ανάγκην ούτε που fille au pair στο σπίτι να νεκατώννεται μες τα πόθκια σου ούτε που φιλιππινέζαν, ούτε που γιαγιάν, ούτε που στετέν. Στοιχίζει το κατι τις της, αλλά κάμνει ούλλα τα πραχτικά, τον ταξιτζιήν, την καντίνα του μεσομερκού με σπιτίσιον φαΐ, τον παιδονόμον τες ώρες που εργάζεσαι τζιαι το σχολείον δεν δουλέφκει, χωρίς να πιάννει το mission να σου διαπαιδαγωγεί το κοπελλούδιν σου. Τζιαι για τούτον μορφώννει την ο δήμος να κάμνει την δουλειάν για την οποίαν την πληρώννεις τζιαι τίποτε παραπάνω. Τα άλλα εν δουλειά σου εσέναν τζιαι του σχολείου.

Εν έναν concept που δουλεύκει που 6 μηνών μέχρι 16 χρονών. Η κόρη μου εν 11 τζιαι εν στην ίδιαν maman du jour. Concept που δουλεύκει είτε είσαι couple, είτε mother single, είτε father single.

 
At 07 October, 2014 00:29, Blogger Dreamer said...

οκ, λογικα η γνωμη μου παει στο καζανακι γιατι δεν νομιζω να ειμαι ποτε σε αυτη τη θεση αλλα νομιζω την ταλαιπωρια που προκαλει ενα βρεφος τον πρωτο καιρο σπιτι εν καλα να την περνα ο γονιος.
αυτα, εφυα! :p

 
At 07 October, 2014 00:39, Anonymous Noor said...

Πόσα κοστίζει αυτή η maman du jour; Θέλω κι εγώ μία για την κόρη μου! Σοβαρά, ακούγεται καταπληκτική ιδέα, γιατί όταν είχα κι εγώ (για πολύ μικρό διάστημα) au pair καθόλου δεν μου άρεσε να έχω άλλο άτομο μες στα πόθκια μου όλη μέρα. Από την άλλη, παρά να τραβάς όλη την ταλαιπωρία του νεογέννητου και να έχεις από πάνω χίλιες δυο δουλειές και να σκοτώνεσαι (γιατί ο κόσμος δεν σταματά να γυρίζει με το που θα κάνεις παιδί, Dreamer, κι ούτε έχουμε όλες οι μαμάδες πολύμηνες άδειες), καλή ήταν κι η au pair, δεν παραπονιέμαι.

 
At 07 October, 2014 01:12, Blogger Aceras Anthropophorum said...

4€ την ώρα τζιαι 6 το μεσιμεριανό. Eν συνήθως μεγάλες κυρίες 35-40 χρονών που πολλές φορές έχουν τζιαι δικά τους μωρά τζιαι δεν μπορούν να δουλέψουν. Για την Ελβετία εν φτηνά αν κρίνεις ότι το νηπιαγωγείο στοιχίζει 2000€ τον μήνα τζιαι μια καθαρίστρια 20-25€ την ώρα. Έχει mamans du jour που πιάννουν 2-3 μωρά για να φκαίννει μεροκάματο, αλλά δεν είναι κακόν πράμα να έσιει τζιαι παρέαν το κοπελλούδιν σου. Οι mamans du jour εμφανιστήκαν σαν απάντηση στην ανάγκην της αγοράς για κάτι πιο φτηνόν τζιαι πιο απλόν που τα νηπιαγωγεία που είναι πανάκριβα. Πρώτα εμφανιστήκαν αυθόρμητα, αλλά για παραπάνω ασφάλειαν έπιασεν τες ο Δήμος τζιαι έβαλεν κάποια πλαίσια (επιμορφωτικά, κανόνες κλπ.) τζιαι κάποιον έλεγχον (αν έχεις παράπονον λαλείς στο στες κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τζιαι άμαν κάποια έχει πολλά παράπονα δεν δικαιούται να είναι μέρος του network τζιαι να ονομάζουνται maman du jour).

 
At 07 October, 2014 10:29, Blogger Moonlight said...

Διαβάζω τα σχόλια του Acera τζαι σκέφτουμαι ότι εν τόσο απλό να "go with the flow" ένα κράτος, τζαι πόσο πολύπλοκο θα το εκάμναμεν εμείς που ο νους μας εν μόνιμα πας στην πονηρκάν τζαι τα ατομικά συμφέροντα.

Κατά τα άλλα ήθελα να πω ότι καταλαβαίνω τι λαλεί ο Dreamer,αλλά ούλλα έχουν ένα μέτρο. Ήρτα δαμέ μετά που ένα άλλο ποστ που διάβασα περί του πώς βιώνουν την εμπειρία της μητρότητας γυναίκες που μεγάλωσαν σε άλλες χώρες τζαι βιώνουν τούτο το πράμα στις ΗΠΑ. Ενδιαφέρον. Το συμπέρασμα μου εν ότι ούλλοι θέλουν την μέση λύση. Φαντάζουμαι τζι εσύ έννα ήθελες να "αππώνεται" λίο το μωρό που τες γιαγιάδες τζαι να έχει τούτες τες αναμνήσεις μια μέρα που εν θα τους έχει κοντά του, αλλά που τν άλλη they can really mess it up, άρα λογικό να θέλεις να αναλάβεις με τα λεφτά σου τούτο το θέμα τζαι κανεί. :)

 
At 07 October, 2014 10:35, Blogger the Idiot Mouflon said...

Παρά γιαγιάδες...

Υποψιάζομαι πως μια χαρά ένει να φορτώνεις αυτά που μετά τα πρώτα χρόνια γίνουνται αγγαρείες.

Πρόβλημα όμως βλέπω στα εξής:

1) Να μεν τους φορτώνεις τζιαι ούλλα τα άλλα που θέλουν προσωπική επαφή με το πλάσμα π.χ. μπόυ-ταλκ για τις κόρες...

και 2) να μεν συνεχιστεί επ' άπειρον η εξάρτηση στα "πρακτικά" θέματα π.χ. "ετοιμάζουν μου φαγητό άλλοι αντί να μαθαίνω να κάμνω μόνος/η μου.

Ε;

 
At 07 October, 2014 10:36, Blogger drakouna said...

35-40 χρονων εισαι "μεγαλη κυρια"???
Παω να πεταξω τη Louisa May Alcot!!

 
At 08 October, 2014 03:26, Anonymous Anonymous said...

aceraa kurie leison piasto pisw parauta!!! kokkini karta gie mou touto! sta 35 en theoreite pote mia kopela megali kuria!!!

Akou "megali kuria".. enw o antras... ergenis brad pitt wannabe sta 35..

..eipe i 26ara...

 
At 08 October, 2014 12:33, Anonymous Noor said...

Acera, το ' μεγάλες κυρίες 35-40 χρονών' το εννοούσες σε αντιδιαστολή με τις φοιτητριούλες-μπέιμπισιττερ, έτσι δεν είναι; (σου ρίχνω life line εδώ, take it!)

Τις τιμές τους τις βρήκα πολύ λογικές πάντως. Μα όλα οι Ελβετοί να τα σκεφτούν πια;

 
At 09 December, 2014 00:11, Anonymous Anonymous said...

www.care.com

 
At 23 February, 2016 02:59, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:04, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 
At 23 February, 2016 03:11, Blogger Unknown said...

moncler, moncler, doudoune canada goose, barbour jackets, pandora charms, marc jacobs, doke gabbana outlet, wedding dresses, louis vuitton, canada goose uk, pandora charms, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, karen millen, canada goose, toms shoes, canada goose outlet, thomas sabo, swarovski, louis vuitton, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, canada goose, ugg,ugg australia,ugg italia, sac louis vuitton pas cher, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, moncler, moncler, replica watches, converse outlet, hollister, pandora jewelry, supra shoes, links of london, lancel, moncler, ugg pas cher, barbour, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose, moncler, coach outlet
ninest123 16.02

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.